Borg voor je huurauto op Mallorca: dit moet je weten

Als je Mallorca wilt verkennen met de vrijheid van een huurauto, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de borg voor je huurauto op Mallorca. Hieronder vind je alle essentiële informatie over de borgsom voor autoverhuur op Mallorca, zodat je zorgeloos kunt genieten van je avontuur op het eiland.

Wat is een borgsom en waarom moet ik borg betalen?

Een borgsom voor een huurauto is een standaardprocedure bij bijna alle autoverhuurbedrijven. Deze borg dient als een veiligheidsmaatregel voor de verhuurder. Het bedrag wordt gereserveerd op je creditcard en zorgt ervoor dat eventuele schade aan de auto, boetes, of extra kosten die tijdens de huurperiode ontstaan, gedekt zijn. Dit is een gebruikelijke praktijk, dus maak je geen zorgen – het is een standaard onderdeel van het autohuurproces. Echter is de borg tegenwoordig ook een soort van druk middel om je als huurder extra verzekeringen te kunnen verkopen.

Hoe hoog is de borg voor je huurauto op Mallorca?

borg voor je huurauto op mallorca

De hoogte van de borg kan variëren afhankelijk van het type auto dat je huurt en de verhuurmaatschappij waar je mee te maken hebt. Over het algemeen kun je verwachten dat de borg ergens tussen de € 200 en € 2000 ligt.

De borg wordt bepaald aan de hand van het type auto (hoe luxer en duurder, hoe hoger de borg) en de ervaring van diegene die de auto huurt. Een jonge bestuurder of iemand die nog maar kort in het bezig is van een rijbewijs betaald in de regel vaak een hogere borg dan een ervaren bestuurder.

Verder speelt het aantal extra verzekeringen die worden afgesloten bij de verhuur mee bij het bepalen van de hoogte van de borg. Dat heeft dan weer te maken met het eigen risico wat is gedekt in de verzekering.

Het is belangrijk om vooraf bij de autoverhuurder te informeren naar de specifieke borgsom die ze hanteren. Daarmee voorkom je verrassingen bij de huur van je auto.

Lees ook: De verkeersregels op Mallorca

Een auto huren zonder borg op Mallorca?

Er zijn op Mallorca geen verhuurders die zonder een borg een auto verhuren. De borg is namelijk voor de verhuurder een garantie dat jij voorzichtig met de auto omgaat en met de auto omgaat alsof het je eigen auto is. Je kunt de borg wel vaak voor een groot deel afkopen met een extra verzekering. Deze verzekeringen zijn echter vaak wel pittig geprijsd (reken op 20 tot 30 euro per dag extra).

Huur je een auto bij een gerenommeerde tussenpersoon zoals Sunnycars dan betalen ze in geval van een schade het eigen risico terug. Ook dit is natuurlijk weer geregeld in de kleine lettertjes van je huurcontract. Want Sunnycars betaald bijvoorbeeld geen schade uit bij grove nalatigheid zoals drugs- en alcoholgebruik en onverantwoord rijden. Let ook op dat schade ontstaan door rijden op onverharde wegen bij bijna alle autoverhuurders op Mallorca niet is gedekt.

Autohuren op Mallorca

Borg huurauto mallorca

Voordelig en zonder zorgen een auto huren op Mallorca doe je bij Sunnycars. Ze zoeken dagelijks de beste deals voor je uit en nemen een deel van de verzekeringen van je over. Zo huur je altijd zonder zorgen.

Zoek een huurauto op Mallorca

Heb ik een creditcard nodig voor de borg?

Bij bijna alle verhuurders wordt de borg ingehouden op je creditcard. Deze moet op de naam van de verhuurder staan. Let daar goed op bij het boeken van je huurauto. Dit is namelijk voor veel verhuurders een reden om een huurauto niet mee te geven en het huurcontract te annuleren waarbij hoge kosten in rekening worden gebracht. (vaak tot 100% van de totale huursom)

De borg wordt niet direct afgeschreven, maar vaak als een reservering op geboekt op je creditcard. Hiermee wordt dus de bestedingslimiet van je creditcard aanzienlijk beperkt. Dat is wel iets om rekening mee te houden als je voornemens bent om bijvoorbeeld je hotel(s) te betalen met je creditcard. Let op dat je voor het betalen van de borg voor je autohuur geen gebruik kunt maken van een prepaid creditcard.

Ontdek Mallorca in je eigen Tempo met een Fly Drive

Fly drive vakantie op Mallorca

Mallorca in je eigen tempo ontdekken? Bekijk dan eens de mogelijkheid om een Fly drive vakantie op Mallorca te boeken. Op deze manier ben je iedere dag ergens anders en ontdek je het eiland op jouw manier in je eigen tempo.

Ontdek de Fly Drive vakanties op Mallorca

Hoe wordt de borg voor de huurauto op Mallorca terugbetaald?

Het gereserveerde bedrag wordt bij de gerenommeerde autoverhuurders op Mallorca zo snel mogelijk weer teruggeboekt op je creditcard. Echter, omdat het om een internationale transactie gaat kan dit soms een paar dagen duren. Bewaar altijd het bewijs van inleveren goed en noteer de kilometerstand, en maak een voordat je de sleutels inlevert een paar foto’s van de auto en de benzine meter. Sommige verhuurders proberen hier namelijk nog wat extra geld te verdienen door een volle benzine tank voor woekerprijzen door te berekenen of een paar schades op je te verhalen.

Kan ik een auto huren op Mallorca zonder creditcard?

Ja, je kunt op Mallorca bij één verhuurder een auto huren zonder creditcard en zonder waarborg. Dit is echter geen goedkope optie. Reken bij een week autohuur op zeker 100 euro extra kosten. Bij deze verhuurder heeft Sunnycars goede afspraken gemaakt met de verhuurder op het eiland. Je kunt deze optie echter niet last minute boeken.