Ca’n Pastilla


Praktisch om de hoek van Palma de Mallorca tussen de Playa de Palma en de stranden van El Arenal ligt het fijne zandstrand van Ca’n Pastilla. Het stand is ongeveer 5 kilometer lang en rijkelijk voorzien van palmbomen die op een warme zomerdag voor een beetje schaduw zorgen.

Langs het strand ligt een promenade met de bekende Balnearios en talrijke cafés, Bars, restaurants en natuurlijk souvenirwinkeltjes.

Geen bezienswaardigheden

Tja, normaal zou ik hier alle leuke bezienswaardigheden en activiteiten opnoemen en met je delen. Alleen kan ik werkelijk niet iets vinden wat de moeite waard is om te bekijken. Ca’n Pastilla is namelijk echt een dorp wat zich richt op het massatoerisme. Het enige voordeel is de ligging vergeleken met Palma de Mallorca. En dagtochtje naar de hoofdstad is dan ook echt een aanrader om de bezienswaardigheden in Palma de Mallorca te bekijken.

Of vertrek vroeg en neem in Palma de Mallorca de beroemde trein naar het prachtige stadje Sóller.

can Pastilla strand

De markt op de promenade

Iedere dinsdagochtend wordt op de promenade van Ca’n Pastilla een weekmarkt gehouden. Waarschijnlijk is dit het enige moment dat ook de locals zich tonen op de promenade. Het aanbod bestaat vanzelfsprekend uit groente en fruit, ook lederwaren, lokale producten en kleding wordt op de markt aangeboden. Het is een unieke manier om de dinsdag te beginnen.

De ligging van Ca’n Pastilla

Het dorp ligt ingeklemd aan de Baai van Palma, en ligt strak tegen de grenzen van Palma de Mallorca en El Arenal aan. Het ligt op slechts 10 minuten rijden van de luchthaven. Dat is dan ook gelijk het nadeel, die vliegtuigen vliegen verdomd laag over het dorp.