Palma de Mallorca


De parel van de Middellandse Zee – Misschien wel de veelzijdigste stad in Europa en meer dan alleen maar een de hoofdstad van Mallorca. Palma de Mallorca leent zich ook goed voor een leuke stedentrip. Palma is cultuur, shoppen, relaxen, sporten, strandleven, nachtleven, feesten tot in de nacht, lekker eten… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De stad is voor menig bezoeker die voor de eerste keer kennis maakt met de stad een ware verrassing. De stad is stijlvol, intiem, en verfijnd. De blauwe zee maakt het plaatje compleet.  Een vliegticket naar Palma de Mallorca kun je al voor voor bedragen rond de 100 euro vinden.

Palma de Mallorca ligt aan de 20 kilometer lange baai “Badia de Palma,” een prachtig plaatje, want vanaf de zee lijkt het stad panorama wel op de coulisse van een oud theater. In een woord prachtig waarbij de prachtige La Seu kathedraal een belangrijke hoofdrol speelt. Palma de Mallorca heeft ruim 400.000 inwoners – ongeveer de helft van het eiland Mallorca – opvallend is dat toerisme hier niet de grootste werkgever is.

Bezienswaardigheden in overvloed

Palma de Mallorca

Het meest opvallende is natuurlijk de kathedraal La Sue maar er is veel meer te zien. Mede door de multiculturele geschiedenis van de stad zijn de invloeden goed te zien in de architectuur. Ook de moderne delen van Palma zijn een bezoek meer dan waard. De meeste bezoekers van Palma de Mallorca beperken zich tot de binnenring van de stad, (Las Avingudas) dit wordt ook wel de oude stad genoemd. De straten zijn verkeersvrij en het is een verademing om lekker door de straatjes te slenteren en de architectuur en leuke shops te bekijken. Het VVV van Palma de Mallorca organiseert regelmatig stadswandelingen (in meerdere talen).

Tui vakantie Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

TUI vakanties in <PLACEHOLDER> boeken? Bekijk direct het grootste aanbod van Tui vakanties naar Mallorca.

TUI Mallorca Vakanties in Mallorca

Reizen in en naar Palma de Mallorca

De oude binnenstad is eenvoudig lopend te verkennen, houd rekening met wat steile klimmetjes en tijdens regenbuien kan de natuurstenen bestrating soms glad zijn. Het openbaar vervoer in de stad is uitstekend. Een uitgekiend netwerk van bussen en zelfs een metro voorzien in een grote behoefte. Liever alles op je gemak bekijken neem dan de toeristenbus, deze cabrio bussen rijden langs alle attracties en bezienswaardigheden in de stad met de mogelijkheid om even uit te stappen. Wil je Palma de Mallorca op een authentieke wijze leren kennen neem dan één van de vele paardenkoetsen, de locale koetsier laat je de leukste plekjes van Palma zien.

Palma de Mallorca

In Palma de Mallorca tref je naast de grote hotelketens ook kleine lieve boutique hotels aan. Deze liggen voornamelijk binnen de stadsmuren maar wel weg van de drukte. Wij zijn gek op deze kleinschalige hotels waar persoonlijke aandacht nog heel belangrijk is. De kamers hebben in de regel een mooie authentieke traditionele uitstraling maar wel met de voorzieningen van nu.  Deze boutique hotels zijn echt ideaal voor een stredentrip naar Palma de Mallorca

Overnachten in Palma de Mallorca

Het aanbod aan accommodatie is groot in Palma de Mallorca, van hotels tot hostels en van appartementen tot luxueuze villa’s met je eigen personeel. Het één en ander is dus erg afhankelijk van je budget. De typische Spaanse hotels hebben de neiging om te blijven hangen in de jaren zeventig. Traditionele meubels, en de kleur bruin heeft de overhand. De nieuwe hotels, voornamelijk in beheer bij Duitse en Scandinavische eigenaren, neigen meer naar het minimalistische design. De laatste jaren maken de urban hotels een stevige opmars in Palma. Deze hotels gelegen op locaties in het centrum proberen zoveel mogelijk het leven in Palma na te bootsen, echter wel met de pracht en praal die je van een 5 sterrenhotel macht verwachten. Deze nieuwe vorm van boutiquehotels vindt je voornamelijk rondom de kathedraal.

Autohuren op Mallorca

huurauto op Mallorca

Voordelig en zonder zorgen een auto huren op Mallorca doe je bij Sunnycars. Ze zoeken dagelijks de beste deals voor je uit en nemen een deel van de verzekeringen van je over. Zo huur je altijd zonder zorgen.

Zoek een huurauto op Mallorca

Winkelen in Palma

De echte shoppaholics komen goed tot hun recht in Palma, de bekende Spaanse winkelketens zoals Zara en Massimo Tutti zijn Palma meer dan goed vertegenwoordigd. Het compacte centrum van de stad maakt het de ideale plek voor een shopping weekend. Over de Avinguda Jaume III en Passeig des Born vertellen we je in een eigen hoofdstuk.

Plaats een reactie