Stranden op Mallorca


Meer dan 262 stranden, op 60 van deze stranden wappert de blauwe vlag – het keurmerk voor schone, veilige en mooie standen* – met enige trots. De beste stranden van Mallorca zijn te vinden aan de noord- en noordoostzijde van het eiland.

Douches en overige sanitaire voorzieningen zijn op de grote stranden vaak aanwezig, verwacht hier geen super-de-luxe voorzieningen. Verder kan op een groot stand een restaurant of een bar niet ontbreken. Tijdens de zomermaanden hebben de meeste stranden een eigen reddingsdienst en dus toezicht binnen de met boeien aangegeven gebieden.

Familiestranden

De familiestranden op Mallorca zijn vaak uitgerust met allerlei voorzieningen, vaak is het mogelijk om parasols te huren voor een beetje schaduw en ligbedjes. Verder is een ‘chiringuito’ (strandbar/café) nooit ver weg. Op veel stranden zijn ook eenvoudige sanitaire voorzieningen aanwezig. Bekende familiestranden zijn:

  1. Santa Ponsa
  2. Camp de Mar
  3. Cala Millor
  4. Playa de Alcúdia
  5. Cala Molins

Bijzondere stranden

Playa Ses Covetes part of the long Es Trenc beach in Majorca, Spain, Europe

Kraakhelder water, een prachtige omgeving en een beetje uitdaging? Dan zijn de stranden van Cala Portals Vells en Cala Delá iets voor je. Es Trenc is er ook eentje om te bezoeken, maar… het kan hier echt enorm druk zijn, ondanks de lengte van ruim drie kilometer. Daar krijg je wel het fijnste witte zand en kristalhelder water voor terug.

Naaktstranden

Beautiful view of sand beach and marina of Portals Nous, Mallorca island, Mediterranean Sea Spain

Topless zonnen is op Mallorca bijna overal geaccepteerd, naakt recreatie is echter niet op elk strand gewenst. De beroemde naaktstranden zijn:

  1. Es Trenc (zuidkant) – populairste naaktstrand van Mallorca.
  2. Platia del Mago (zuidwest) – het eerste officiële naaktstrand van Mallorca, wel klein (slechts 20 meter breed) maar wel erg gezellig.
  3. Cala Torta (noordoosten) – niet het populairste naaktstrand van Majorca
  4. Caló d’en Rafelino (oost) – klein strand, toch altijd heerlijk rustig, niet alleen naaktrecreatie.
  5. Es Pregons (zuid) – dit strand ligt naast Es Trenc.

De beste strandvakanties vind je bij TUI

Strand vakantie Mallorca met TUI

TUI heeft het grootste aanbod van Strandvakanties op Mallorca. Een ruime keuze van strandhotels aan de mooiste stranden.

Bekijk de TUI strandvakanties op Mallorca

Plaats een reactie