Andratx


Andratx is een charmante chique stad gelegen in het zuidwesten van het Mallorca. Het dorpje wordt vooral bewoond door de lokale Mallorcaanse mensen die vaak leven van het toerisme. Het stadje heeft kronkelende geplaveide straatjes die je van het echte Mallorca laten proeven. Op woensdag wordt de stad overgenomen door allerlei marktkramen die groenten, vis en kaas verkopen.

Puerto de Andratx ligt op ongeveer vijf kilometer van het stadje verwijderd en het is een van de mooiste havens in het Middellands zeegebied. De vissershaven is nog steeds actief en bij deze mooie haven zijn genoeg restaurantjes en cafés waar je kan genieten van het maritieme leven.

Je kunt ook een van de dicht bij gelegen stranden bezoeken waar je misschien wel eens een beroemdheid tegen het lijf kan lopen.

Ook de Jachthaven van Andratx is het bekijken even waard, prachtige jachten van klein tot groot liggen hier aangemeerd. Misschien mag je wel meevaren?

Ligging

Het stadje Andratx ligt op twintig minuten rijden van de hoofdstad Palma de Mallorca. Het stadje ligt tegen heuvels aan die bedekt zijn met amandelbomen en olijfbomen waar je heerlijk onder kan relaxen. Er bestaan mogelijkheden om vanaf de luchthaven van Palma een auto te huren en op eigen gelegenheid naar het stadje toe te rijden. Vijf kilometer vanaf het stadje ligt de prachtige vissershaven met korte aanlegsteigers veel oude vissersboten die hun edele jacht bedrijven.

Mallorca maakt deel uit van de Balearen en deze eilanden hebben bijna het gehele jaar door prachtig weer. Andratx is een eyeopener voor toeristen die eens iets anders willen zien. Lekker en cocktail drinken laat op de avond, overdag sport bedrijven, genieten van mooi weer en een prachtige natuur of als je honger hebt een van de lokale tapas restaurants bezoeken. Puerto d’Andratx is een havenstadje om van te genieten en zal je vakantie tot een ongelooflijke ervaring maken.

Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden rondom de haven is het prachtige strand en de bergachtige omgeving. Je kunt ook een natuurpark bezoeken of het natuurgebied Dragonera Island bezoeken. Als je al van winkelen houdt dan is dit stadje voor je perfect. Je kunt er alles verkrijgen van merkkleding tot sieraden, zelfs tot laat in de avond zijn de kleine winkeltjes open.

De markt in Andratx

Vanaf het stadje Andratx kun je een gezellige boottocht maken naar Sant Elm of naar het eiland Sa Dragonera wat zijn naam te danken heft aan de draakachtige vorm. Vanaf het eiland kun je zeevogels aanschouwen, je kunt wandelingen maken of je kan gaan duiken. Kunstliefhebbers en natuurliefhebbers komen hier genoeg aan hun trekken. Het stadje Andratx heeft een indrukwekkend kunstcentrum die vaker tentoonstellingen heeft van hedendaagse kunst.

Multimiljonair Carsten Maschmeyer bouwde voor ongeveer vijfenveertig miljoen dollar in Port d’Ándratx , het welbekende Paradise Castle een luxe Spaanse villa waar zelfs Lady Diana overnachtte. De villa ligt aan een landweg, maar zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken als je wilt zien hoe de jetset verblijft.

Overige Activiteiten

Toeristen die lekker op een waterscooter de zee op willen kunnen dit doen in Andratx en de mogelijkheid tot zeilen is er ook. De echte levensgenieter kan zijn tijd waarderen in dit pittoreske stadje, elegante cafés kan men bezoeken, heerlijk een drankje drinken op een gezellig terrasje of voor een laat slaapmutsje een café in gaan.

Overdag kan je gezellig winkelen in Andratx in veel kleine boetiekjes. Het stadje staat bekend voor de schitterende hand vervaardigde sandalen en de kleurrijke armbanden uit de hippietijd. Je vindt er veel Gucci-juweliers en ander grote merken.