Auto huren op Mallorca Tips (2024 editie)


Een eigen auto op Mallorca is de perfecte manier om het eiland te verkennen en te ontdekken. Wat is er dus makkelijker om een auto te huren? Omdat onze redactie ieder jaar meerdere keren op Mallorca is, hebben we veel ervaring met een auto huren op Mallorca. Al onze tips delen we graag met onze lezers. Gelukkig springen de autoverhuurders daar goed op in want het aanbod aan huur auto’s is enorm. In het hoogseizoen rijden er op het eiland ruim 25.000 huur auto’s in allerlei klassen rond.

Tip 1: Let op de kleine lettertjes

Let bij het huren van een auto goed op de kleine lettertjes. Huur je bij de grote autoverhuurders zoals Sixt, Hertz of Avis dan kun je de auto al vooraf in Nederland boeken en weet je bijna zeker dat het allemaal goed in orde is.

Goedkoper huren kan ook, dan moet je zoeken bij de lokale verhuurders, let echter op dat het vaak voorkomt dat de auto’s van vreemde uitzonderingsregels kennen op de verzekering. Alles navragen is hier het advies.

Autohuren op Mallorca

huurauto op Mallorca

Voordelig en zonder zorgen een auto huren op Mallorca doe je bij Sunnycars. Ze zoeken dagelijks de beste deals voor je uit en nemen een deel van de verzekeringen van je over. Zo huur je altijd zonder zorgen.

Zoek een huurauto op Mallorca

Tip 2: Kosten van auto huren op Mallorca

In het hoogseizoen (wat loopt van midden mei tot eind september) kun je een kleine auto huren op Mallorca (Twingo, Polo, Corsa) voor een bedrag tussen de € 30,- en € 50,- per dag bij een huurperiode van minimaal 3 dagen. Buiten het hoogseizoen kan men de auto voor minder dan € 25,- per dag meekrijgen. Deze prijzen zijn exclusief de afkoop van het eigen risico en eventuele extra verzekeringen zoals banden, onderkant van de auto en eventueel een extra bestuurder.

Kilometers zijn ongelimiteerd bij de meeste verhuurders, en bij de huur langer dan 3 dagen daalt de prijs per dag aanzienlijk.

Het is gebruikelijk dat bij de autohuur op Mallorca van een auto een kleine borg wordt betaald. Dit gaat het snelst en makkelijkst met een Credit Card. Beschik je niet over een Creditcard dan kun je het eigen risico vaak afkopen en het eventuele restant met je gewone bankpas pinnen. De borg krijg je bij het inleveren van de auto weer terug.

Lees alles over: de borg bij een huurauto op Mallorca

Tip 3: Let goed op de trucs van verhuurders

auto huren op Mallorca

Onze ervaringen met autoverhuurders zijn wisselend. Het is dan ook lastig om een goede aan te wijzen, wat de ene keer als goed werd ervaren was een paar maanden later absoluut niet noemenswaardig. We zijn nu wel op de hoogte van de meest uitgehaalde trucjes van de verhuurders. Met deze tips is het auto huren op Mallorca nog makkelijker en bespaar je veel geld.

  • Brandstof 1: je krijgt tegenwoordig geen auto meer die volledig is volgetankt, dat betekent dat je dus ook geen volgetankte auto hoeft in te leveren aan het einde van je huurperiode. Let er op dat dit goed is ingevuld op de huurovereenkomst. Reken ook voor jezelf uit of het loont, een volle tank benzine is in Spanje niet duur. (prijs brandstof is in vergelijking met Nederland ongeveer 30% goedkoper) Voor de volle tank optie rekenen de huurbedrijven bedragen tussen de 60 à 90 euro.
  • Brandstof 2: Boek nooit een auto met een volle tank, de kosten zijn hoog in vergelijking met de benzinestations op het eiland.
  • Schade 1: bekijk de auto ook met een volledige verzekering tegen schade goed op zichtbare deuken en krassen. Bekijk ook even of het reservewiel nog in orde is. Maak desnoods foto’s of nog beter een goede film met je mobiel van de auto.
  • Schade 2: schade aan de voorruit en ramen is vaak uitgesloten van de verzekering, controleer dus voor dat je vertrekt of er geen sterretjes, scheuren of putjes in je voorruit zitten. Het ritje naar Carglass in bij de autoverhuurder vaak extra duur.
  • Rare geluiden: Mocht je bij het wegrijden al rare geluiden horen of merken dat iets niet functioneert zoals het zou moeten functioneren reclameer dan gelijk. Een auto vervangen op een vakantieadres kost je al snel een halve vakantiedag.
  • Een schone auto mee, betekent ook een schone auto terug. De kosten voor het schoonmaken zijn vaak niet in verhouding. Dus is je auto tijdens je vakantie vies geworden rij dan even langs een wasbox of wasstraat. Voor een paar eurootjes is de huurauto weer schoon, autoverhuurbedrijven rekenen gemakkelijk € 50,- voor hetzelfde rondje door de wasstraat. Welke van je creditcard borg wordt afgeboekt. Achteraf reclameren zodra je weer in Nederland bent maakt het een stuk lastiger.
  • Boek je vooraf in Nederland? Zorg er dan voor dat je de huurovereenkomst op papier bij je hebt, en markeer de geboekte extra’s. Laat je niet overhalen door extra verzekeringen te boeken zonder de inhoud van de dekking te bestuderen.
  • Hou je aan de verkeersregels op het eiland, mocht je namelijk een boete krijgen, dan krijg je niet alleen een naar bericht van de Spaanse politie. Ook de verhuurder pikt graag een graantje mee en rekent forse administratiekosten om de boete door te sturen.

Tip 4: de lange wachtrijen op de luchthaven

De autoverhuurders maken dankbaar gebruik van de lange wachtrijen bij de afhaalbalies om je snel even iets extra’s te laten boeken. De meeste verhuurders hebben een website en daarop staan alle verzekeringen vermeld. De prijzen zijn tegenwoordig concurrerend vergeleken met de online aanbieders. Laat je tijdens het auto huren op Mallorca niet te snel overhalen om een extra verzekering te boeken en lees ook alle aanvullende voorwaarden.

  • Borg: neem je geen extra verzekeringen dan neemt de verhuurder vaak een extra borg op je creditcard. Dit bedrag is afhankelijk van het eigen risico.
  • Commissie: Boek je via een website of een zogenaamde carbroker dan betaalt de verhuurder een percentage van het huurbedrag aan de tussenpersoon. Deze commissies kunnen behoorlijk oplopen en zetten het bekende “mes op de keel” bij de verhuurders, want diegene die het meest betaald krijgt de meeste klanten. Deze commissie moet uit de lengte of breedte komen. Veel verhuurders geven klanten die via een broker komen een oudere auto mee of doen lastig bij schade.

We hebben op dit moment goede ervaringen met Sunnycars, deze bemiddelaar op Mallorca levert nieuwe auto’s met een uitstekende dekking af. De prijzen zijn meer dan concurrerend dan de overige aanbieders zonder vreemde uitzonderingen of dure extra’s. Bovendien kun je de Nederlandse klantenservice makkelijk bereiken bij problemen. Ook biedt Sunnycars de optie om een auto te huren zonder creditcard.

1 gedachte over “Auto huren op Mallorca Tips (2024 editie)”

Plaats een reactie