Openbaar vervoer in Palma de Mallorca


Een eigen auto is in Palma de Mallorca niet nodig, het openbaar vervoer in de stad is uitstekend geregeld. De bussen van de EMT rijden diverse routes door de stad. Kaartjes voor de bus koop je bij de chauffeur of koop een voordeelkaart met 10 ritten bij de tabakswinkeltjes of de EMT-automaten in de stad.

Bus en Metro

Palma beschikt over een uitstekend netwerk van bussen, praktisch iedere uithoek van de stad kun je met één van de stadsbussen wel bereiken. De belangrijkste bestemmingen (daar waar de meeste mensen wonen, werken en studeren) kun je in Palma ook met een Metro bereiken. Sinds 2007 beschikt Palma de Mallorca over een metronetwerk. De M1 en de M2. Het netwerk bestaat uit 2 lijnen, 15 stations en in totaal 15 kilometer aan spoor.

De EMT (Empresa Municipal de Transports Urbans de Palma de Mallorca) is verantwoordelijk voor de 29 buslijnen in de stad en de omgeving. De belangrijkste buslijnen in Palma de Mallorca zijn:

Lijn A1 –  Bus van de luchthaven naar het centrum van Palma de Mallorca

Deze bus rijdt tussen 6.00 en 1.15 bijna iedere 9 a 20 minuten (Na 22.00 ieder half uur) Vertrekpunt is zowel bij de vertrek- als de aankomsthal van de luchthaven. Kosten voor een buskaartje naar het centrum zijn:  € 5,- (stand 2024)

Lijn A2 – Bus van de luchthaven naar S’Arenal 

Deze buslijn rijdt van de luchthaven naar de toeristen- en badplaats El Arenal. De bus rijdt tussen 7.00 en 12.00 iedere 30 minuten(in de winter) en in de zomer elke 17 minuten. Vertrekpunt is zowel bij het vertrek als de aankomsthal. Kosten voor een buskaartje naar het centrum zijn:  € 5,- (stand 2024)

Lijn 2 – Historisch rondje door Palma de Mallorca

Deze buslijn rijdt iedere dag tussen 7.30 en 20.30 ieder half uur een rondje langs de bezienswaardigheden van Palma de Mallorca. Kosten voor een buskaartje door het historische centrum zijn:  € 2,- (stand 2024)

Sightseeing bus (Hop-on Hop-off)

Dagtrip Mallorca

Palma verkennen met een hop-on hop-off bus? Ook dat kan, cabrio bussen rijden diverse routes langs alle bezienswaardigheden. een ronde duurt ongeveer 80 minuten en je kunt overal uitstappen en weer instappen. De bus rijdt langs de 16 meest bezochte bezienswaardigheden van Palma de Mallorca. Je kunt bij het boeken van een ticket kiezen uit meerdere opties zoals een 24 of 48 uurs kaart en een extra wandeling met een ervaren gids door het centrum van de stad. Er is ook een extra uitgebreid ticket te koop waarbij de toegang tot het Kasteel Beliver is inbegrepen Tijdens de tour kun je met een koptelefoon luisteren naar de informatie van de ervaren gids. Deze informatie wordt in diverse talen gegeven waaronder Nederlands.

Treinen

Vanuit het station Placa d’ Espanya vertrekt de trein naar het plaatsje Inca. De treinreis duurt ongeveer 35 minuten en de trein vertrekt ieder uur. De trein stopt onder andere bij de volgende stations. Marratxi, Santa Maria de Cami, Consell, Binissalem, Alaro, Lloseta, Manacor en Sa Pobla. De treinkaartjes worden zwaar gesubsidieerd door de overheid en zijn dus erg betaalbaar.

De boemeltrein naar Sóller

De beroemde tram van Soller

De trein naar Sóller is eigenlijk een toeristentreintje. De oude wagons in de traditionele staat zoals de trein in 1912 reed brengen dagelijks honderden toeristen naar het plaatsje Sóller. Vanuit Soller kun je met de orange express tram naar Port de Soller.

De trein naar Sóller is één van de leukste dagtrips vanuit Palma de Mallorca en mag niet ontbreken tijdens een vakantie op Mallorca.

Plaats een reactie