Handige apps voor Mallorca


Een tablet of smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Dus gaat dit stukje techniek ook steeds vaker mee op vakantie naar Mallorca. Hotels, campings, Appartementen en finca’s bieden ook steeds vaker de mogelijkheid om via Wi-Fi het internet te gebruiken, soms gratis, soms tegen betaling.

Maar ook het gebruik van je eigen abonnement wordt steeds voordeliger door de sterke concurrentie en de regels die vanuit Brussel worden opgelegd aan de netwerkaanbieders. 

Daarbij is een mobiel netwerk net even iets veiliger dan een open wifi netwerk van een hotel of appartementencomplex.

Voordat je natuurlijk naar Mallorca gaat kan het geen kwaad om even te informeren bij je netwerkaanbieder wat de kosten zijn van mobiel internet in Mallorca zo voorkom je een vervelende verrassing van je provider bij thuiskomst.

Inhoudsopgave

Handige apps

Reisgidsen worden steeds vaker als een onlineboek uitgegeven. Dat vergemakkelijkt het zoeken door bijvoorbeeld een koppeling met de ingebouwde GPS. Daarbij is het tamelijk eenvoudig voor de uitgevers om de digitale reisgidsen up-to-date te houden. Nederlandse reisgidsen voor de tablets of smartphones zijn we nog niet echt tegengekomen, het aanbod Engelse en Duitse reisgidsen is groter.

Een vertaalapp kan handig zijn, de meeste Mallorcanen spreken goed Engels of Duits. Maar soms kan een woordje Spaans geen kwaad. Een vertaalapp helpt je daarbij. Er zijn ook sprekende apps te krijgen die het woord in de juiste toonval voor je uitspreekt.

Tripadvisor (iphone, android) biedt veel hotelreviews, en handige reistips. De app is wereldwijd bekend en waarschijnlijk één van de grootste reisportals ter wereld. Deze app kun je ook koppelen aan je Facebook profiel zodat je met je vrienden kunt delen waar je bent en hoe goed je hotel is.

Seatguru (iphone, android) is een handige app om de beste plek in het vliegtuig uit te zoeken. Per maatschappij en per toestel zoek je de beste plek uit. Dat kan de plek met de meeste beenruimte zijn. De app beschikt over ruim 700 overzichtskaarten van ruim 100 luchtvaartmaatschappijen. Dat in combinatie met duizenden reviews van passagiers maakt het een handige app voor een korte of lange vlucht.

Toiletfinder (iphone, android) je zult maar hoge nood hebben en geen toilet te vinden? De app Toiletfinder heeft een database met ruim 60.000 openbare toiletten. Staat de toilet die je gevonden hebt niet in de app dan kun je deze eenvoudig doorgeven.

ANWB Taalgids Spaans (iphone) Met deze Spaanse taalgids op uw iPhone ga je goed op reis, veel praktische zinnen, maar ook foto’s met de zowel de Spaanse als Nederlandse woorden. De app is niet helemaal compleet. Voor een paar euro kun je de app volledig maken. Daarmee krijg je 80 onderwerpen over bijvoorbeeld, het menselijk lichaam, eten en drinken, winkelen en bij de dokter.

Plaats een reactie